top of page

Jyväskylän  Naislaulajat

El Cor Femení Jyväskylä  (Jyvskyln Naislaulajat) és un dels millors cors femenins de Finlàndia, tant en termes d'habilitats com d’activitat artística. Fundat el 1952, és una agrupació juvenil i enèrgica, llar musical per més de 40 dones que comparteixen l'amor per la música i una gran ambició artística.

El seu últim àlbum és fruit d’un enregistrament  fet a la primavera del 2016  'TunnenJoulun' (Puc sentir el Nadal) i va ser publicat el 29 octubre del 2016.

 

La seva directora, la internacionalment reconeguda Rita Varonen, va rebre el títol de màster en direcció coral i formació auditiva a l'Acadèmia Liszt de Budapest i també es va graduar en direcció de banda i va cursar estudis de veu. Va rebre el segon premi al concurs de direcció Mariele Ventre i ha estat reconeguda amb el premi a millor director als concursos ABB i Eslovàquia Cantat. Rita Varonen va ser escollida “directora de l'any a Finlàndia" el 2004, el 2012 va rebre el premi de Klemetti Sulasol i actualment és professora titular de cor i direcció d'orquestra a la Universitat de Ciències Aplicades JAMK i com a experta dicta tallers arreu del món.

A la primavera del 2013 el Cor Femení Jyväskylä va participar al Tampere International Choir Festival obtenint dues medalles de plata. Recentment el cor ha col·laborat amb l'orquestra simfònica de Jyväskylä fent un concert a l'octubre del 2013, i una altra actuació a la primavera del 2014 en l'obertura del Festival Coral Vaasa.

A la primavera del 2015, el cor i Rita Varonen van preparar un programa molt interessant que va ser presentat tant en l'aniversari número 70 de l'Associació de Cors Femenins de Finlàndia a la Sala Sibelius de Lahti, Finlàndia, i al Festival i concurs Coral CantaRode als Països Baixos, on el cor va ser guardonat com el millor cor femení i reconegut amb el quart lloc entre tots els participants.

L’activitat del cor es pot seguir al Facebook -sota el nom JyväskylänNaislaulajat – i els seus enregistraments i vídeos es troben disponibles a Spotify i YouTube.

bottom of page