top of page

Chamber Choir Ozarenie Moscow

El Cor Femení de Cambra "Ozarenie" ("Inspiració") de la societat de música de Moscou és un conjunt de música de gran renom centrat tant en la música espiritual i folklòrica russa com en la música europea dels segles XIX-XXI.

"Ozarenie" actua als escenaris des de 1995 i actualment està dirigit per Olga Burova. Entre els cantants del cor hi ha estudiants de les universitats i escoles de música de Moscou, joves professors de música i amants de la música coral.

Olga Burova diu que el nom «Ozarenie» va aparèixer en el mateix moment en què es va formar el cor. El nom del cor semblava ser una barreja perfecta de "la idea de recerca i de flama emocional". El cor és reconegut pel seu so únic i distingible producte d’una profunda comprensió i compenetració entre els seus membres i les habilitats vocals dels solistes.

L'ambició principal del cor és sorprendre i “obsequiar” l’audiència. El cor desitja inspirar als oients amb els seus experiments musicals pioners com la combinació del so a cappella de cançons populars i tradicionals russes amb el duduk armeni; o una adaptació moderna d'himnes cristians acompanyats per una orquestra de gaites escoceses; o la implementació de moviments i conceptes artístics i filosòfics en peces de música modernes de compositors búlgars i finlandesos contemporanis.

«Ozarenie» ha desenvolupat amb èxit projectes artístics juntament amb les principals orquestres, compositors i directors europeus, entre els quals es troben Werner Pfaff (Alemanya), Denes Szabo (Hongria), Pavel Lukaszewski (Polònia) i Bob Chilcott (Regne Unit), entre d’altres.

El cor participa regularment en diversos esdeveniments musicals significatius com conferències, festivals, tallers, classes magistrals, etc. Dintre d’aquestes participacions destaquen: "Cantemus 2007" (Hongria, 2007), "Verge Lauretana" (Itàlia, 2002, 2014), "Alpe Adria Cantat" (Itàlia, 2000, 2009), Worcester International Festival for Young Singers (WIFYS) (Regne Unit, 2013), entre d’altres.

"Ozarenie" ha actuat en més d’11 països i ha guanyat diversos premis de prestigi tant en competicions nacionals com internacionals.

 

bottom of page