top of page

El cor infantil VESNA (en català primavera) és el cor “senior” de l'Escola Coral de Nens VESNA Ponomariov (Moscou, Rússia) que l’any 2015 va celebrar el seu cinquantè aniversari.

 

Fundat per Aleksander S. Ponomariov (1938 - 2012) - artista distingit de Rússia i premiat internacionalment - el mateix Ponomariov va ser director de l'escola i director artístic del Cor VESNA al llarg de gairebé cinc dècades. Des del 2012, el cor ha estat sota la direcció de Nadezhda Averina, ex estudiant del Sr. Ponomariov i reconeguda artista de la ciutat de Moscou.

 

El cor de nens VESNA és reconegut, tant a Rússia com a l'estranger, i ha estat guardonat amb els premis més prestigiosos en competicions internacionals a Espanya, Itàlia, França, Canadà, Bulgària, Hongria i Bèlgica. L’any 2000, el cor va guanyar el premi “Great European Choral Award” competint amb cors de tota mena, inclosos els adults - " Europa-2000 Grand Prix " - i el seu últim èxit és el Gran premi al 27è concurs coral internacional a Debrecen (Hongria) el 2016.

 

VESNA ha recorregut amb els seus programes de concerts prop de 12 països d'Europa, així com Canadà, Japó i Xina, i ha actuat aproximadament a 50 ciutats i pobles de Rússia, cantant també en les millors sales de concerts a Moscou amb moltes orquestres i directors de reconegut prestigi (V. Fedoseev, M. Pletnyov, V. Minin, V. Ovchinnikov, A.Buzlov i d’altres).

El repertori del Cor és ampli i variat. Durant aquests anys ha cantat centenars de peces de música clàssica de diferents països, períodes i gèneres i els seus programes han estat enregistrats per companyies discogràfiques, per la ràdio i la televisió.

"Vesna" és un cor que es distingeix per l'originalitat del seu enfocament creatiu, un gust refinat, una tècnica de cant impecable, una inimitable expressió en l'escenari i per la seva profunda interpretació. Una agrupació que es considera un punt de referència artística per l'art modern coral interpretat per nens. Durant cinc dècades, VESNA ha estat donant als seus oients un regal de felicitat i alegria a través del seu “art primaveral”.

bottom of page