top of page

ALERON

Aleron es crea l'any 2006 com el cor d'estudiants de l'Ateneu de Manila High School Glee Club, sota la direcció musical de Christopher Ong Arceo. Avui, la formació està integrada per homes, la majoria dels quals provenen de l'Ateneu i de la Universitat de Filipines. Aleron, és un cor d'homes que treballa per explorar les possibilitats d'un grup vocal de les seves característiques. La formació investiga i treballa tot tipus de repertoris, estils i gèneres. La formació també encarrega i estrena regularment obres corals de compositors contemporanis. 

 

La presència d'Aleron a l'escena coral filipina ha anat creixent en els darrers temps. Han estat guardonats amb el primer premi del 1st Andrea O. Veneracion International Choral Festival de Manila, l'agost del 2013. L'any següent, obtenen el primer premi del 10th Busan Choral Festival & Competition de Busan, Corea del Sud. També han estat premiats per la National Commission for Culture and the Arts’(NCCA) al 7è Aning Dangal, una cerimònia anual on es reconeix el treball de les formacions i personalitats del món de la cultura del país. L'any 2015, participen en la seva primera masterclass, dirigida pels The King’s Singers, la reconeguda formació vocal masculina anglesa. El mateix any viatgen a Takarazuka, Japó, per participar al 31è Takarazuka International Chamber Chorus Contest on es van declarar guanyadors absoluts en totes les categories.

 

Els premis obtinguts a Manila, Busan i Takarazuka han fet que Aleron es converteixi en una de les formacions més reconegudes del continent asiàtic. Han estat convidats a representar el seu país a la World Choral EXPO organitzada per la IFCM i la federació Xinesa a Macau, i més recentment, han participat en la producció de "La Cenerentola" de Gioacchino Rossini, al Meralco Theater l'agost del 2015. La formació va compartir escenari amb la Manila Symphony Orchestra, sota la batuta de Darrell Ang.

 

CHRISTOPHER ONG ARCEO, director

Christopher Ong Arceo és baríton i director  coral. Ha realitzat la seva carrera musical al San Francisco Conservatory of Music de San Francisco, Califòrnia. El seu repertori inclou el Rèquiem de Fauré, la Cantata Cafè de J. S. Bach, La Petite Messe Solennelle de Rossini, La Bohème de Puccini, Don Giovanni i Le Nozze di Figaro de Mozart, Il Segreto di Susanna de Wolf-Ferrari, entre d'altres. Anteriorment als seus estudis als Estats Units, va ser el director assistent de l'Ateneo Chamber Singers entre els anys  2001-2007.

Ong ha cantat amb els San Francisco Choral Artists sota la direcció de Magen Salomon i amb el San Francisco Symphony Chorus sota la direcció de Ragnar Bohlin, el director del Cor de la Ràdio de Suècia. 

L'any 2010 va ser el baix solista del Messies de Händel realitzat amb la Napa Valley Symphony sota la direcció de Bohlin. Actualment és el director de l'església Risen Lord. 

 

Christopher Ong ha estudiat cant amb el reconegut tenor mexicà César Ulloa, i direcció amb Jonathan Velasco i Beverly Shangkuan-Cheng.

 

 

ALERON

God so loved the world, Bob Chilcott

bottom of page