top of page
IMG-20230705-WA0005.jpg

COR DE CAMBRA
DE LA FCEC

El Cor de Cambra de la FCEC, a hores d'ara, ja és un projecte consolidat al món coral català. La iniciativa va sorgir de la necessitat de promoure la música de compositors que celebraven aniversaris del seu naixement, com Joan Just, Francesc Vila, Manuel Oltra i Manuel Blancafort i per a participar en la Trobada Internacional d'Adifolk. Durant aquests anys ha fet concerts arreu de Catalunya i a l’estranger.

Biografia

La 1a etapa

El juliol de 2022 anunciàvem la nova formació del Cor de Cambra de la FCEC. Després d'una selecció entre els més de 40 candidats que es van presentar, en van quedar 18.

Es van reunir per primera vegada el cap de setmana del 15 al 17 durant el que van estar assajant el repertori que presentaran aquest any amb obres de Joan Just, Manuel Blancafort, Francesc Vila, Manel Oltra, Carles Prat i Bernat Vivancos, sota la direcció de Montserrat Rios i Daniel Mestre.

A més van comptar amb la presència d’un dels tres autors contemporanis que han afegit al repertori. El diumenge al matí en Raimon Romaní va treballar amb ells la seva peça “Caelus novus et terra nova”

L’estrena del cor es va fer a Portugal dins el marc de la Fira del Llibre que aquest any tenia com a país convidat Catalunya.

El dia 24 d’agost el Cor de Cambra va marxar cap a Lisboa on el dia següent faria 2 concerts. Un al Palacete dos Condes de Monte Real, seu de l’IFCM (International Federation on Choral Music) dels que la FCEC forma part. L’altre es va fer en el marc de la Fira Internacional del Llibre de Portugal on Catalunya era el país convidat i al qual ens va acompanyar el delegat del govern de Catalunya el Dr. Rui Reis i el president d’Adifolk Ivan Besora.

L’endemà, el 25, el Cor va marxar cap a Elvas on tindria lloc l’Aplec Internacional d’Adifolk on el Cor de Cambra va fer dos concerts a la Catedral i va participar en els diferents actes que s’hi van fer amb un gran èxit.

Es preveu fer una gira de concerts pel territori aquesta tardor.

El passat 20 de novembre el Cor de Cambra va fer la seva presentació a Barcelona. Va ser dins el XXVè Cicle Catalunya Coral i van estar acompanyats pel Cor Harmonis de Monistrol de Montserrrat.

Prèviament aquell mateix matí el Cor va fer un concert a l'església de l'Escola Pia d'Igualada amb presència de familiars del Mestre Just. Al que va seguir un dinar de germanor del Cor a Igualada mateix.

El12 de febrer vam fer un concert a Castellbell i el Vilar amb  el cor Capella de Música Burés on es van interpretar obres del Mestre Vila. Prèviament Hi va haver un assaig a Sant Vicenç de Castellet en el local cedit per la Coral Nou Horitzó.

 

El passat  14 de maig vam participar en el 40è Cicle del Maig Coral del Barcelonès juntament amb la Capella Gramalla i el Cor Tessàlia. Concert es va fer a la Parròquia de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona.

 

Ara estem preparant un nou programa, comptant amb les noves incorporacions sorgides de les audicions que es van fer el passat mes de maig, i que estrenarem en la propera gira per Gorizia (Itàlia ) i Villach (Àustria) on hem sigut tornats a triat per a representar el mon coral juntament amb la Coral PradesCor de Prades en el 35è Aplec Internacional d'Adifolk. 

El cap de setmana del 16 al 18 de juliol el Cor de Cambra va fer una petita gira per Itàlia i Àustria. Van estar a Gorizia, ciutat fronterera amb Eslovènia, on van fer un concert al Centre Cultural Lojze Bratuž i després van anar a Villach on van fer un concert a la Stadptfarkirche dissabte a la tarda. També van participar cantant la missa del diumenge, amb gran èxit de públic, dins dels actes de l'Aplec Internacional d'Adifolk.

El proper dia 4 de juliol participaran en el 58è Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona fent un concert a l'església del Pi a les 21 h.

El 4 de juliol van participar en el 58è Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona fent un concert a l'església del Pi a les 21 h.

 

El següent concert es va fer a Balsareny el 29 d’octubre, l que van seguir el concert de Tarragona el 24 de febrer d’aquesta any.

 

El Cor de Cambra amb la seva formació original va acabar el seu recorregut amb una emocionant concert a l’Església de Sant Pau de Narbona d’Anglesola el dia 2 de març de 2024. En aquest concert es van acomiadar els directors i els cantaires a l’espera de noves audicions.

 

 

La 2a etapa

 

En l’Assemblea General de la FCEC es va fer balanç del Projecte passat del Cor de Cambra, es va presentar el nou projecte que ha de durar dos anys i es van presentar els dos nous directors que seran La Conxita García i l’Emmanuel Niubò, tots dos directors de reconeguda solvència.

 

Els passats dies 6 i 7 d’abril es van fer les audicions. Es van presentar unes 40 persones de les que van en quedar 26 per a les audicions del cap de setmana. Un cop escoltats tots en van ser seleccionats 18, que seran els que formaran la plantilla d’aquest segon projecte.

 

L’activitat del cor ja ha començat amb la selecció del repertori i el divisi per veus i està previst fer un assaig intensiu el 14 i 15 de juny i un altre el 13 i 14 de juliol.

 

La presentació d’aquesta segona formació serà a l’Aplec Internacional Adifolk de Prešov el dia 11 d’agost amb la participació cantada a la Missa i el concert de la tarda.

bottom of page