top of page

 THE UNIVERSITY OF PRETORIA CAMERATA

The University of Pretoria Camerata, celebra el seu 48è aniversari. Al llarg d'aquests anys ha rebut nombrosos reconeixements per la seva tasca de contribuir al desenvolupament cultural dels estudiants de la universitat a través del cant coral i participant als actes representatius de la Universitat de Pretoria.

 

La Tuks Camerata (com l'anomenen familiarment els seus membres) ofereix la possibilitat de viure una experiència cultural i musical del més alt nivell. La riquesa de la diversitat cultural sudafricana fa que el cor domini totes dues tradicions musicals, la clàssica i la de les cultures africanes. Aquest fet fa que sigui un cor únic per la seva versatilitat. La Tuks Camerata forma part de la UP Arts dins la facultat d'Art. Està formada per 74 estudiants de totes les especialitats.

 

Amb anterioritat, els directors de la Camerata han estat: Adolph Theron, Willem van Tonder, Petru Grabe, Johann van der Sandt i Christo Burger, tots els quals han mantingut l'excel·lència musical del cor. Des de l'any 2013 el director és Michael Barrett.

 

Al llarg d'aquests anys el cor ha viatjat a més de 20 paisos, incloent Austràlia, Àustria, Anglaterra, Dinamarca, Finlàndia, França, Hong Kong, Hongria, Itàlia, Kènia, Letònia, Namíbia, Holanda, Suècia, Tanzània i els Estats Units. EL juliol del 2014, el cor participa als 8th World Choir Games de Riga, Letònia. La Tuks Camerata va competir en dues categories guanyant el premi al millor cor jove. Al setembre del mateix any, enregistren el seu darrer CD, "Phoenix" amb el qual van rebre l'aclamació de la crítica. El CD va ser nominat al millor disc clàssic/instrumental del 2015, als South African Music Awards (SAMA).  

Michael Joseph Barrett, director

Michael Joseph Barrett és el director de tots els cors de la Universitat de Pretoria (UP), el director de la Tuks Camerata i professor de direcció coral al Departament de Música de la UP. Va ser cantaire del Drakensberg Boys’ Choir entre el 1992 i el 1997. Ha obtingut els diplomes de BMus in Performing Arts (cum laude) i MMus (Performing Arts), especialista en direcció coral per la UP. Es postgradua en Education (PGCE) per la UNISA i Performance Licentiate en cant. Actualment es troba finalitzant el seu doctorat en Choral Performance per la UP.

 

L'any 2009 va treballar amb Bo Johannson (Suècia) durant el WSCM de Dinamarca. L'any següent treballà conjuntament amb Simon Halsey (UK) i Joe Miller (USA) amb el Berlin Radio Choir. L'any 2013 va preparar un programa de Morten Lauridsen amb Nicol Matt (Alemanya). 

Michael també ha treballat amb Maria Guinand (Veneçuela), Thomas Caplin (Noruega), Andre Thomas (USA) i molts altres directors. Ha obtingut nombrosos premis nacionals i internacionals, incloent el 8th World Choir Games (Letònia 2014), St. Petersburg Choral Competition (Rússia 2013), Llangollen International Musical Eisteddfod (País de Gal·les 2012), Krakow International Advent Choral Competition (Polònia 2012), Europe and its Songs (Barcelona 2010) i l'International Youth Music Festival (Eslovàquia 2010). Michael és alhora compositor i arranjador. Les seves composicions han estat publicades per Santa Barbara Music Publishers i per Baobab Music Publishers. La seva obra "Indodana", va ser seleccionada per ser inclosa a les jornades de la American Choral Directors Association (ACDA) a Salt Lake City el febrer del 2015. Michael ofereix seminaris i tallers sobre darreres tendències de la música coral. Ha enregistrat nombrosos CDs i el 2015 ha publicat "Phoenix" amb la Tuks Camerata, amb el qual han rebut l'aclamació de la crítica i la nominació en la categoria Best Classical/Instrumental Album, als South African Music Awards (SAMA).

 

 

THE UNIVERSITY OF PRETORIA CAMERATA

Siyalobola Gogo (Traditional IsiSwati arr. Michael Barrett)

bottom of page