top of page

Veredicte dels IX Premis Internacionals de Composició Coral de la FCEC

Aquests són els guanyadors dels IX Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral convocats per la FCEC.

 

El Jurat, format per Jaume Ayats, Xavier Pastrana, Montserrat Rios, Mariona Vila i Bernat Vivancos es va reunir el dia 6 de juny passat i va emetre el següent veredicte:

 

- A1: Composició de música coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus mixtes:

Dona’m la mà de Carles Prat Vives (Igualada, 1985)

 

- A2: Composició de música coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus iguals:

Estampes - Venus de Joaquim Badia Arumí (Barcelona, 1993 i resident actualment a Londres)

 

- B1: Harmonització a cappella de cançons tradicionals que formin part de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, per a veus mixtes:

La Filadora d’Andreu Diport Feliu (Barcelona, 1998) 

 

- B2: Harmonització a cappella de cançons tradicionals que formin part de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, per a veus iguals:

Sardana satírica de Rupit d’Andreu Diport Feliu (Barcelona, 1998)

A tots ells, ENHORABONA!

 

 

A més a més, també s'ha publicat el veredicte del IV Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català.

 

El jurat del IV Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català —format per Pablo Larraz, director de l’Orfeó Català i president del jurat; Buia Reixach i Feixes, directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català; Montserrat Meneses, sotsdirectora de l’Orfeó Català i directora de la Coral Cantiga; Isabel Mantecón, directora del Cor de la Diputació de Girona, i els compositors Marc Timón i Ferran Cruixent— ha decidit, amb data 13 de juliol, premiar les obres següents:

 

- Premi Maria Font de Carulla a la millor composició coral per a cor mixt:

Ave Maris Stella de Jonathan Lane (Londres, 1958)

 

- Premi a la millor composició coral per a veus blanques (cor infantil):

Il paese dei contenti de Gerard López Boada (Barcelona, 1969)

 

El Premi a la millor composició coral per a veus iguals (cors femenins) i la Menció especial a la millor obra sobre text català han quedat deserts.

 

Les obres premiades s’estrenaran en el marc de Festa de la Música Coral que tindrà lloc el 3 de març de 2024 al Palau de la Música Catalana.

La Festa de la Música Coral, organitzada per l’Orfeó Català, és una celebració de tota la família coral catalana, gràcies a la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals. L’esdeveniment facilita alhora la nova creació de música coral, tant a escala nacional com internacional, i la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors. La darrera edició de la Festa de la Música Coral va tenir lloc el 23 de febrer de 2020. A causa de la pandèmia, tant el Concurs com la Festa de la Música van quedar en suspens, i no va ser fins al juliol del 2022 que es va tornar a convocar el Concurs i es va determinar la data de la pròxima Festa de la Música.

La Festa de la Música Coral recull el testimoni iniciat l’any 1904 per l’Orfeó Català amb la Festa de la Música Catalana, que s’esdevingué fins al 1922 prenent com a model els Jocs Florals de poesia organitzats per l’Ajuntament de Barcelona.

IX Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral

Consulta les bases de l'última edició dels Premis Catalunya Composició Coral aquí.

CAST: Bases de la última edición de los Premios Catalunya Composición Coral aquí

ENG: Rules from the 9th International Choral Compositions “Catalunya” Awards here

El Concurs d'aquest any passat estava adherit a la commemoració del Centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

bottom of page