top of page

COR INFANTIL AMICS DE LA UNIÓ

Neix el 1996 amb l’Escola de Música creada aquell mateix any dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, entitat dedicada des de 1877 a la promoció i difusió de la música coral.

 

El Cor, format per veus blanques d’entre onze i disset anys, interpreta obres de diferents períodes i estils i presta especial atenció a la música popular catalana i d’autor. Tots els membres del cor reben classes de cant i tècnica vocal amb les professores Maria Illa, Júlia Sesé i Pilar Páez. El pianista David Gómez acompanya habitualment el cor, que és dirigit des de la seva formació per Josep Vila i Jover. El cor ha treballat també amb directors de prestigi com Christian Grube, Francesc Guillén, Òscar Boada o Manel Valdivieso.

 

PREMIS:

- 2015. 47 Certamen Coral de Tolosa: 1r premi.

 

-2013. Let the Peoples Sing!: Premi de la categoria de cors joves. Silver Rose Bowl, al millor cor del certamen, 59 Certamen Internacional de Habaneras de Torrevieja (Alacant): Premio Nacional Ciudad de Torrevieja. Premi del Públic.

 

- 2010. 42 Certamen Coral de Tolosa (Guipúscoa): 2on premi.

 

 

 

- 2009. XV Certamen Juvenil de Habaneras de Torrevieja (Alacant): 1er premi, 27è Festival Internacional de Música de Cantonigros: 2on premi.

 

- 2007. II Festival internacional de cant coral de Malgrat de Mar (Barcelona): 2on premiI Concurs Internacional de Corals Infantils Ciutat de Barcelona: 3er classificat.

 

- 2006. IX Antigua Abesbatzak Lehiaketan de Zumarraga (Euskadi): 2on premi, XII Certamen Juvenil de Habaneras de Torrevieja (Alacant): 3er premi.

 

El cor ha enregistrat nombrosos CDs i ha participat en diferents festivals internacionals de França, Alemanya, Espanya, Paisos Baixos, Polònia, Luxemburg i Catalunya.

JOSEP VILA JOVER, director

Josep Vila i Jover neix a Granollers l’any 1970 i realitza els seus estudis de cant i piano al Conservatori Municipal Josep M. Ruera de Granollers. Treballa direcció coral amb els mestres Enric Ribó, Manel Cabero, Conxita Garcia i el mestre alemany Christian Grube. Actualment és director del Cor de Cambra de Granollers i del Cor Infantil Amics de la Unió, amb els quals ha estat premiat a concursos i a festivals de Cant Coral com el Certamen Coral de Tolosa, el Certamen Juvenil d’Havaneres de Torrevella, el Festival Internacional de Música de Cantonigròs o el Festival Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar.

 

Sota la seva direcció ambdues formacions han portat a terme diverses produccions, les més recents de les quals són l’estrena i enregistrament de les obres Dancing Day de John Rutter i Ceremony of Carols de Britten (La Mà de Guido - 2012), de El Bestiolari d’Albert Guinovart (Tot Sona Records – 2010) i de la Música Vocal de Josep Maria Ruera (Ars Harmonica – 2009). Vila i Jover també ha portat sobre els escenaris òperes en format butxaca com Brundibar a Therezin amb la col·laboració del dramaturg Quim Lecina, espectacles familiars com Després del Jazz o V-E-U-S i concerts de gran format com el Magnificat de John Rutter amb el Cor de Cambra de Granollers.

 

Josep Vila i Jover ha estat professor dels cursos de direcció coral del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, master classes per a la Federació de Cors Infantils d’Àlava, ha estat director del cor del Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i ha fet de jurat en prestigiosos certàmens com el de Torrevella o l’Ensembles Polyphoniques en Provence.

Cor Infantil Amics de la Unió
Let The Peoples Sing! 2013
bottom of page