top of page

                          COR VIVALDI

                     PETITS CANTORS DE CATALUNYA

El Cor Vivaldi – Petits Cantors de Catalunya fou creat l’ any 1989, a l´Escola IPSI de Barcelona, pel pianista i director, Òscar Boada. El Cor és l’aposta decidida de tot un centre d’ensenyament general per a la bona música a l’escola. En aquest sentit, el Cor Vivaldi és un producte absolutament singular al panorama català i fins i tot espanyol: a tot el país no hi ha un altre cor de les seves característiques que pugui mostrar un full de serveis tan brillant com el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya.

 

Al llarg dels seus 25 anys d´història, ha enregistrat nombrosos CDs i Dvds, ha aconseguit els premis més importants del panorama coral internacional, i ha actuat a les sales més emblemàtiques (Auditori, Palau de la Música, Liceu, Auditorio Nacional, Teatro Liceo de Salamanca, Auditorio Príncipe de Astúrias, Wiener Konzert Haus, Grand Theatre de Tours, Victoria Hall de Ginebra,etc). Pioner en la interpretació d’òperes infantils, col·labora habitualment amb el Gran Teatre del Liceu i també amb l’ O.B.C.Ha enregistrat, també, les bandes sonores de pel·lícules d’Almodovar, Balagueró, Llompart i Aibar. Des del 2004, comissiona compositors del país i de fora per tal d’incrementar el repertori per a veus blanques.

 

Ha efectuat gires arreu d´Europa, Argentina i Estats Units i, des de l’ any 2001 té un cicle propi de concerts, que actualment té la seva seu a l´Auditori Axa de Barcelona, on presenta tota classe de repertoris dins el marc de concerts summament dinàmics oberts a tots els públics.

 

Darrers premis:

2014

 • Florilège Vocal Tours, França

  • Segon premi categoria Infantil

  • Segon premi categoria Juvenil

  • Premi del públic

  • Premi per l’obra de creació

 

2013

 • Tercer premi 45 Certamen de Canto de Tolosa

 • Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya

 

2011

 • Gran Premio Nacional de Canto Coral BBK

 • Premi Editorial Proteus a l’Ètica. En l’apartat de projecte pedagògic.

 • 1r Premi. Gran Premio Coral BBK 2011.

 • 1r Premi. Modalitat de Folklore al certamen del Gran Premio Coral BBK 2011.

ÒSCAR BOADA, director

Llicentiat per la Royal Schools of Music en direcció coral. Els seus mestres de piano foren Joan Massià, Albert Attenelle i Maria Jesús Crespo, que l’inculcaren, entre moltes altres coses, el valor de la sonoritat. En el terreny de la direcció realitzà cursos amb Manel Cabero, Àngel Recasens, Pierre Cao i Michel Corboz, però el seu aprenentatge principal tingué lloc com a pianista titular de l’Orfeó Català durant més de tretze anys, amb els mestres Simon Johnson i Jordi Casas i tots els grans directors amb que tingué ocasió de treballar al llarg dels anys: Comissiona, Mehta, Mas, Colomer, Jürgens, i molts d’altres.

 

Paral·lelament cursà direcció d’orquestra amb George Hurst i Michael Rose a Anglaterra. Menció Especial Premi Ciutat de Barcelona 1999, va obtenir el Premi “Reus” de composició per a veus infantils, i fou guardonat al I Concorso Internazionale “Marielle Ventre” per direttori di Coro. Ha estat membre del jurat del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, a Ejea de los Caballeros, Calella, Torrevieja i a Tours (França) i Linz (Àustria).

 

Reconegut com un dels més destacats especialistes en cors de veus blanques i autor de diferents mètodes didàctics per a l’ensenyament de la música a l’escola, és sovint convocat per a cursos, conferències i trobades internacionals. Amb el Cor Vivaldi ha realitzat gires per diferents països d’Europa així com per Argentina i Estats Units d’Amèrica, sempre amb gran èxit de crítica i públic. Parafrasejant la pel·lícula protagonitzada per l’actor Richard Dreyfuss, Professor Holland, el Cor Vivaldi és, per a ell, la gran simfonia de la seva vida.

Cor Vivaldi
Stabat Mater de Demestres
Palau de la Música Catalana 2014
bottom of page