top of page

DOPPLERS

Els danesos Dopplers fan de cada concert una experiència comunicativa única, interactuant entre ells i amb el públic. El grup a capella inclou un repertori molt ampli de música nòrdica, africana, d’orient mitjà, però també juguen amb la improvisació i amb composicions pròpies del grup. L’ensemble va ser fundat per Astrid Vang-Pedersen l’any 2009 i actualment està format per 13 membres que treballen amb l’objectiu d’explorar les convencions del concert tradicional i explorar totes les possibilitats que ofereix la veu.

 

El conjunt va ser fundat per la directora artística del grup, Astrid Vang-Pedersen, amb l'objectiu de desenvolupar un estil interpretatiu i performatiu únic. El conjunt treballa acústicament o amb microfonia depenent del lloc i l'estil. El punt de partida del grup és el de fer d'un concert un espectacle complet. Ofereixen concerts en esglésies, sales de concerts o concerts privats, tenint una gran versatilitat. Cal destacar la seva participació al Aarhus Vocal Festival, on el grup va ser guardonat amb el premi a l'actuació més innovadora.

 

Dopplers ha treballat amb alguns dels grups vocals més reconeguts com The Real Group, Rajaton o Level Eleven amb els que han enregistrat un EP conjunt que es pot trobar a ITunes o Spotify, i també es pot adquirir a través de www.dopplers.dk/shop/ L'objectiu del grup és ésser un grup vocal innovador, explorant i qüestionant les convencions de la forma tradicional del concert i les seves possibilitats vocals, amb l'objectiu de crear concerts autèntics que empatitzin amb l'espectador. 

ASTRID VANG-PEDERSEN, directora artística

Astrid Vang-Pedersen és la directora artística de Dopplers (www.dopplers.dk) i del grup vocal Papaya (www.papaya.dk), dos conjunts amb una clara proposta per la interpretació musical performativa.

 

Ella és també compositora i va ser premiada per la seva obra “The Pact” l'any 2012. Astrid està graduada per la Royal Danish Academy of Music amb l'especialitat de direcció, i actualment està preparant el seu doctorat sobre el disseny de concerts, amb la idea d'investigar la conceptualització i la producció d'un concert, des de tots els aspectes. Astrid també treballa com a professora freelance i ofereix masterclasses sobre el seu objecte d'estudi: el disseny de concerts i la performativitat escènica. Entre el 2014 i el 2015 ha presentat dues ponències: ‘Oistat’ a Brazil, a l'‘Europa Cantat’ d'Hongria i ‘EuroVox’ a Riga.

 

 

DOPPLERS

Take me Coco

bottom of page