top of page

KAMMERCHOR SAARBRÜCKEN

Fundat l’any 1990 pel seu director Georg Grün, el cor destaca per haver-se fet un lloc entre els millors cors de cambra de l’escena alemanya. Ha participat en festivals alemanys, europeus, d’Estats Units i de Rússia. El cor interpreta obres dels autors més reconeguts de l’edat mitjana, del renaixement i la polifonia, i destaca per les seves interpretacions del repertori coral del segles XVII i XVIII i XX. En l'actualitat el cor comença a destacar per les seves interpretacions de música coral experimental i contemporània. Col·labora regularment amb el Saarländischer Rundfunk.

 

La reputació del cor s'evidencia en la quantitat de presentacions, participacions a concerts i festivals d'arreu del món que han realitzat fins el present. Els seus enregistraments discogràfics han rebut bones crítiques i els nombrosos enregistraments de ràdio, juntament amb els molts primers premis obtinguts en concursos internacionals, confirmen la seva reputació. 

 

El cor ha rebut el reconeixement especial per la interpretació d'obres romàntiques i contemporànies. El cor ha participat al lnternational Bach Days de Würzburg, als Frankfurt Cathedral Concerts, al Lorch Monastery Concerts, al European Church Music de Schwäbisch Gmünd, a l'European Festival for Music d'Stuttgart, al Bach-Tage de Thuringia, al Festival Musica Sacra de Marktoberdorf, la EXPO 2000, al Days of Contemporary Choral Music d'Aschaffenburg, a l'Organ Nights de St. Sebald, al Days of Contemporary Choral Music d'Erfurt, al Burgfest de Lörrach, al Rheingau Music Festival, al Moselle Festival i al Festival Hall de Baden-Baden.

 

Els concerts del cor s'han emès a través de l'emissora clàssica WFMT. Entre el 1995 i el 1998, la formació va treballar amb el director Frieder Bernius i el 1997 van obtenir el premi estatal  de Saarland a la millor direcció i millor interpretació musical.

 

Al llarg d'aquests vint anys d'existència, el Saarbrücken Chamber Choir ha estat guardonat amb nombrosos premis: Riva del Garda (1992), Budapest (1993), Maasmechelen (1993), IV German Choir Competition a Fulda (1994), l'International Choir Competition a Spittal, Àustria (1994), el IV International Chamber Choir Competition de Marktoberdorf, Alemanya (1995), Arezzo, Itàlia (1996). L'any 1998 guanya el cinquè German Choir Competition. Al novembre del 2002, el cor guanya el Festival Internacional Coral de Tolosa en totes les seves categories. El 2003, el cor guanya la competició del "Let the people sing", oferint un concert al Queen Elizabeth Hallden London. L'any 2007, realitzen el primer enregistrament del Rèquiem en Si b moll de Joseph Haydn, premiat als MIDEM CLASSICAL AWARD 2007 de Cannes. 

Georg Grün, director 

La trajectòria com a director coral de Georg Grün és extensa, entre el 2000 i el 2012 va ser professor de direcció coral al Conservatori de Música de Mannheim. L'any 2012 es traslladà com a professor del Conservatori de Saarland. Des de l'any 1990 ha treballat el repertori coral de tots els períodes amb el Kammerchor Saarbrücken. Complementàriament a la tasca de director, Georg és també baríton del Daarler Vocal Consort.

 

Des de 2014, dirigeix el projecte "Chorgemeinschaftan der Saar", des d'on organitza classes magistrals, seminaris i cursos. Georg ha estat convidat com a membre del jurat de nombrosos concursos corals. També ha estat convidat a treballar amb diversos cors i orquestres. 

 

KAMMERCHOR SAARBRÜCKEN

bottom of page