top of page

KUP TALDEA

GABRIEL BALTÉS, director

KUP Taldea es crea l'any 2003 per un grup de joves músics i el director Gabriel Baltés, professor de direcció coral al MUSIKENE, l'escola superior de música del País Basc. Se'l considera un dels millors cors de cambra d'Espanya. 

 

Els membres del cor, amb àmplia formació i experiència musical tot i la seva joventut, juntament amb el director, desenvolupen un treball de gran qualitat i precisió, permetent treballar en projectes ambiciosos que requereixen un nivell d'exigència molt elevat. El primer projecte del cor va ser la recuperació de composicions sacres de Aita Donostia, un compositor basc. L'any 2007 enregistren el seu primer disc "Priez pour paix" i inicien la participació al diversos festivals i concursos nacionals i internacionals on obtindran nombrosos premis.

 

L'any 2011 participen al cicle "Clásicos" del Teatro Victoria Eugenia de Donostia amb la "Petite messe solennelle" de Rossini. L'any 2013, celebren deu anys i preparen el Rèquiem Alemany de Brahms i el Rèquiem de Mozart, tots dos amb la col·laboració de l'Orquesta Sinfónica de Donostia-San Sebastian. Aquell mateix any preparen un programa de música coral sacra de Mendelssohn que portarien a Orio. Per tancar els actes del desè aniversari, el cor va enregistrar un nou CD "KUP Taldea urte", una compilació de les millors actuacions en directe. L'any 2014 preparen la Frank Martin’s Mass for Double Choir i el Rèquiem d'Ildebrando Pizzetti. El mateix any, conjuntament amb la Bayonne's Orchestre Régional Bayonne-Cote Basque i amb el concervatori de Bayonne, preparen "Poèmes Franciscans" d'Ermend Bonnal, per orquestra, cor i cantants solistes sota la batuta de Nicole Corti. L'any 2015 presenten quatre cantates de J. S. Bach.  

 

PREMIS:
• Tolosa 2008. Tercer premi de la categoria de música tradicional. Festiva Internacional de Tolosa (País Basc, Espanya.


• Maribor 2009. Primer premi de l'International Choral Competition Maribor (Eslovènia), compartit amb Slovenia’s AVE Chamber Choir. Gabriel Baltes va ser premiat com a millor director en la interpretació de l'obra de Iacobus Handl Gallus “Elisabethae vero implentum”.


• Tours 2010. Primer premi de tres categories (cor mixt, programa lliure i programa del renaixement) i Grand Prix de la Ville de Tours al Florilège Vocal de Tours International Choral Song Competition (França).

 

 

 

Gabriel Baltés és, des de l'any 1980 professor de l'Institut Universitari de Formació Permanent del Professorat, a Lorraine (França). Tanmateix forma part de la plantilla de professors de l'Insitut Europeu de Cant Coral a Metz (França), fundat per Pierre Cao, i institució referent per a la formació de professors de música, cors i direcció coral.

 

Entre 1981 i 1994 i l'any 2001 va ser professor convidat dels Cursos de Direcció Coral organitzats per la Universitat de les Illes Balears. Entre 1993 i 1994 va ser professor de Pedagogia Musical i de Direcció Coral de la Universitat de Metz. Des de 1981 ha participat a nombrosos "stages" de direcció coral organitzats per l'organització coral "À Choeur Joie", essent assistent de Pierre Cao en moltes ocassions i projectes corals.

 

Actualment és professor de direcció coral al Musikene. Des de l'any 1974 ha preparat programes d'autors com Malvezzi, Marenzio, Cavalieri, Praetorius, Tender, Henry Purcell, Campra, J.S. Bach, H. Biber, P. Vejvanovsky, entre d'altres.  

 

 

 

 

KUP Taldea

European Grand Prix, Tolosa 2011

bottom of page