top of page

SALT LAKE VOCAL ARTISTS

Fundat sota la direcció artística del Dr. Brady Allred l'any 2010, els Salt Lake Vocal Artists són els ambaixadors internacionals de la institució Salt Lake Choral Artists, que actualment compta set cors amb cantaires d'edats compreses entre els 8-80 anys. El cor principal, els Salt Lake Vocal Artists treballen per recolzar nous compositors internacionalment reconeguts i estrenar les seves obres. En la seva curta història, els Salt Lake Vocal Artists s'han fet un lloc en l'escena internacional per la seva excel·lent qualitat vocal, la seva versatilitat, passió i so. 

 

Van esser convidats a participar al 42è Festival International de Tolosa, on van guanyar els premis de totes les categories. Aprofitant l'estada al País Basc, van realitzar una gira per la regió. L'any 2011, el cor va ser convidat per participar al World Choral Symposium d'Argentina i seguidament van realitzar una gira pel país. Han estat convidats al Concordia Vocis Music Festival de Cagliari a Sardenya i van ser guardonats amb tots els premis del Concorso Polifonico Internazionale d'Arezzo. 

 

Els Salt Lake Vocal Artists han encarregat i estrenat obres de compositors internacionals tan diversos com: Josu Elberdin, Ola Gjeilo, Dan Forrest, Ko Matsushita, Ivo Antognini, Eriks Esenvalds, György Orbán, John Høybye, Nancy Wertsch, Bernat Vivancos, Sergey Khvoshchinsky, Jake Runestad, Larry Nickel, David Bennett Thomas, Ambroz Copi, Pär Olofsson i Stephen M. Lounsbrough. 

 

Els seus enregistraments més recents són: "Never a Brighter Star", CD de música nadalenca del compositor i pianista Dan Forrest, un CD amb obres del compositor Andrew Maxfield, basad en els poemes de Wendell Berry, un CD amb obres del compositor Kay Hicks Ward i altres com "Live in Spain”, “Circle of Life” i “The Singing Heart”. 

 

El cor ofereix concerts amb regularitat. Recentment han preparat un programa dedicat al compositor  Morten Lauridsen, han preparat “Israel in Egypt” de Händel, programa que han portat a Bulgària i Turquia. El darrer any han realitzat una gira per Hawaii i el Japó, participant al International Choral Festival organitzat per Matsushita. L'any 2015 van debutar a la National ACDA Convention en un concert especial a l'Assembly Hall sota la direcció de Helmuth Rilling, Simon Halsey i John Nelson. També van participar a la World Choral Expo de Macao, Xina. 

Brady Allred, director

Llicenciat en Teoria i Composició Musical, i en Interpretació (flauta) a la Universitat de Brigham Young (USA). També té un màster i és doctor en direcció musical per la Eastman School of Music.

 

El Dr. Brady R. Allred va ser Director Artístic i Musical de la Butler Symphony Orchestra, de les activitats corals de la Universitat de Duquesne i del cor Bach de Pittsburgh. Ha estat director convidat de la Schumann Chamber Orchestra (Itàlia), la Wroclaw Philharmonic (Polònia), la Symphonic Orchestra de Defense Ministry (Rússia), del Salt Lake Mormon Tabernacle Choir, del Robert Shaw Festival Singers i del Oregon Bach Festival Chorus. Ha estat membre de nombrosos concursos internacionals i actualment és el Director Artístic i Musical del Salt Lake Choral Artists -amb 200 cantaires- a Salt Lake City (Utah). Ha rebut importants crítiques i reconeixements pels seus innovadors concerts i per el Summer Choral Institute, on desenvolupa una important tasca didàctica.

Conegut arreu del món pel seu "Exquisit so coral", els cors del Dr. Allred han estat convidades a participar als festivals internacionals més prestigiosos, rebent nombrosos premis i importants reconeixements per les noves obres encarregades a compositors actuals. Sota la seva enèrgica direcció, aquests cors han realitzat 10 gires internacionals per Europa, Canadà, Israel, etc. Als Estats Units, els seus cors han actuat a llocs emblemàtics com el Fisher Hall o el Lincoln Center. Brady Allred a més de la seva tasca de direcció, també realitza cursos, seminaris i conferències sobre direcció i cant coral. 

SALT LAKE VOCAL ARTISTS

"Alleluia" by Jake Runestad (world premiere)

bottom of page