top of page

S:T JACOBS VOKALENSEMBLE

S:t Jacobs Vokalensemble és un cor mixt d'Estocolm format per 40 cantaires. Anomenat també “SJUK”, està format per joves d'entre 20 i 32 anys. És el cor resident de l'església de St. Jacob i de la catedral d'Estocolm.

 

El cor cerca oferir propostes de gran diversitat en quant a repertori i estils, però mostren un especial interès per la tradició musical sueca. El cor prepara diversos programes al llarg del l'any, en col·laboració amb altres músics o orquestres i participa regularment en els serveis litúrgics de les dues esglésies. 

 

S:t Jacobs Vokalensemble ha rebut reconeixements internacionals en nombroses ocasions. La tardor del 2012 va guanyar el tercer premi a la International Harald Andersén Chamber Choir Competition, una competició coral molt important que té lloc cada tres anys a Hèlsinki, Finlàndia. L'any 2013 el cor va participar al Festival de Tolosa, guanyant tots els premis i classificant-se per al Gran Premi d'Europa a Debrecen, Hongria el 2014, on va obtenir també el primer premi. Més recentment, l'estiu del 2015 va rebre l'honor de ser convidat al World Youth and Children’s Choir Festival a Hong Kong, la Xina.

MIKAEL WEDAR, director

Mikael Wedar es va formar al Royal College of Music d'Estocolm on es va llicenciar en direcció, piano i cant. Des de 1995 ha treballat com organista i director coral de nombrosos cors com l'Eric Ericsson Chamber Choir i el Cor de la Ràdio de Suècia.

 

Entre el 2003 i el 2011 va treballar com a professor de cant coral al Stockholms Musikgymnasium. L'any 2007 funda el St. Jacobs Youth Choir, actualment anomenat St. Jacobs Vocal Ensemble, del qual segueix essent el director artístic actualment. Al llarg d'aquests anys ha treballat com organista i músic litúrgic en algunes esglésies de la capital. 

En la seva responsabilitat com a director artístic del cor, s'esforça en vetllar per tots els aspectes: socials, educatius i musicals dels seus membres. Per Weber, tots els membres del cor són imprescindibles però alhora han de ser conscients que formen part d'un equip, on tots tenen la mateixa responsabilitat. Weber també treballa en la importància dels aspectes performatius amb la idea de crear a cada concert una experiència única per al cantant i el públic. 

S:t Jacobs Vokalensemble

O Magnum Mysterium - Morten Lauridsen

bottom of page