top of page

ST. STANISLAV GIRLS’ CHOIR LJUBLJANA

St. Stanislav’s Girls’ Choir és un dels cinc cors del Diocesan Classical Gymnasium de Ljubljana (Eslovènia). Les cantaires tenen edats compreses entre els 16 i els 19 anys i cada any, un terç del cor es renova perquè una part de les seves cantaires finalitzen els estudis secundaris. El cor ofereix un repertori versàtil: d'un repertori més clàssic i universal, al tradicional eslovè, passant per estils contemporanis com el pop o el tradicional d'altres cultures. El cor ha estat convidat a estrenar les obres de compositors com Damijan Močnik i Ambrož Čopi.

 

El cor ha estat guardonat amb nombrosos premis en diverses competicions internacionals. Darrerament, el cor ha rebut el primer premi al Summa cum Lauda International Youth Choirs Competition 2013 de Viena i el trofeu Schumann/Europe al Cork International Festival del 2014. L'any 2009 van guanyar l'Euro Radio Competition Let the Peoples Sing, emportant-se la Silver Rose Bowl a Oslo. Van actuar per la BBC a Manchester el 2010, i l'any 2012 van rebre la invitació per participar al European Youth Choirs Festival a Basilea. La primavera del 2015  realitzen una gira per Alemanya i Dinamarca, on van realitzar nombrosos concerts, alguns, compartint escenari amb el Hannover Mädchenchor i el Copenhagen Girls’ Choir/Skt. Annae Pigekor. El cor ha enregistrat dos CDs i diverses peces per a Radio Slovenia.   

Helena Fojkar Zupančič, directora

Helena Fojkar Zupančič té la formació perfecte per ser la directora d'un cor de noies d'excel·lència perqué també és cantant solista i professora de música. El seu coneixement de la veu humana es reflecteix en el treball vocal dels seus dos cors: St. Stanislav's Girls' Choir de Ljubljana i el St. Nicholas Choir Litija. Va ser directora del Slovenian Children’s Choir els anys 2004, 2007, 2008 i 2009. Helena també col·labora i enregistra amb l'Slovenian Radio Chamber Choir, i l'Slovenian Philharmonic Choir. Helena Fojkar Zupančič ha rebut nombrosos premis a la millor direcció en nombrosos concursos, i també premis a la millor interpretació de cant gregorià, música del renaixement, del barroc, contemporània, i tradicional. 

 

En el seu treball, intenta oferir un treball molt acurat, on tant el text com la música, es troben en un perfecte equilibri.

 

Per la seva àmplia trajectòria, Helena Fojkar Zupančič també ha estat membre del jurat en nombroses competicions, alhora que imparteix seminaris i cursos en l'àmbit de la direcció coral i música litúrgica. 

 

 

ST. STANISLAV GIRLS’ CHOIR

Las Amarillas

bottom of page