top of page

THE ROSE ENSEMBLE

Fundat  l'any 1996 pel director artístic i executiu Jordan Sramek, The Rose Ensemble s'ha especialitzat en el treball conjunt de la recerca musicològica i l'excel·lència interpretativa de la música antiga, creant programes pedagògics que expliquin al públic les històries de la història de la humanitat a través de la música. Amb vint anys de trajectòria, s'ha fet un nom en el context de les formacions de música antiga. 

 

Els integrants de l'ensemble han rebut els elogis de la crítica pel seu "so impeblable" (Pioneer Press), l'excel·lència de la seva articulació vocal i equilibri vocal (The Capital Times). Tim Grillo (The Cornell Daily) escriu: “Fan que sembli com si fos antic, flexible, música immortal portada al present per als nostres sentits". Cada any, el conjunt organitza un cicle de concerts on mostren públicament la música treballada, fruit de la recerca. The Rose Ensemble col·labora habitualment amb altres formacions i institucions com The Minneapolis Institute of Arts, The Walker Center i el Minnesota History Center, per crear programes que es guanyin l'aclamació de la crítica. 

 

L'any 2014, The Rose va fer el seu debut amb la Minnesota Orchestra, i desde 1997 és la formació resident a la St. Mary’s Basilica de Minneapolis. L'any 2014, la formació va ser convidada com representant dels Estats Units al bianual International Festival of American Renaissance and Baroque Music, Misiones De Chiquitos, a Santa Cruz, Bolívia. En l'àmbit de la recerca The Rose Ensemble presenta programes pedagògics a llibreries, K-12 schools, universitats, geriàtrics, presons, etc., al mateix temps que també organitza masterclass, seminaris i ponències. 

 

The Rose Ensemble ha rebut el premi Chorus America Margaret Hillis Award per la seva excel·lència coral i el primer premi en la categoria de música sacra i secular al Festival Coral de Tolosa. L'any 2014 en el seu 10è aniversari van enregistrar el CD "A Toast to Prohibition", que ha estat definit com “apassionada i vital” (Choral Journal).

JORDAN SRAMEK, director

Jordan Sramek és el director fundafor de la formació resident a St. Paul, Minnesota. Canta de tenor i toca diferents instruments a The Rose Ensemble. Segueix els seus estudis de cant històric i clavicèmbal al The College of St. Scholastica (Duluth, MN). Jordan amplia els seus estudis de música antiga amb formació teorico-pràctica de música medieval, monòdia, cant gregorià i polifonia amb experts com Benjamin Bagby, Eric Mentzel, Margriet Tindemans, Crawford Young i Dom. Daniel Saulnier.

 

Com a director artístic de The Rose Ensemble, Jordan dóna una especial importància a la formació continuada nua, cercant els coneixements complementaris que calen per entendre la música que fan. Al llarg d'aquests anys, ha recuperat i ha donat a conèixer peces oblidades de diverses cultures i àrees geogràfiques com: Polònia, Bohèmia, Suècia, Mèxic, Itàlia, Bretanya, la Península Ibèrica, orient mitjà, Hawaii i els Estats Units.

 

 

THE ROSE ENSEMBLE

Magnificat a 8 voci - Anon., 17th-century

bottom of page