top of page

VOCAL ART ENSEMBLE OF SWEDEN

El Vocal Art Ensemble de Suècia ha estat durant dècades un cor influent de l'escena coral sueca i internacional, la qual ha apreciat el seu compromís per la interpretació de la música contemporània.

 

Al llarg dels anys, el cor ha estat guardonat amb diversos premis en concursos corals internacionals. Amb els seus molts enregistraments i aparicions a la ràdio i la televisió, el cor ha estat lloat tant a nivell nacional com internacional. El Vocal Art Ensemble ofereix regularment concerts, representacions operístiques i enregistraments per la Deutsche Grammophon amb l'Orquestra Simfònica de Göteborg i l'Òpera de Göteborg. També col·laboren amb la banda de rock Augustifamiljen, molt coneguda al seu país. El cor prepara tot tipus de programes basats en una gran varietat d'estils i períodes històrics. 

 

El Vocal Art Ensemble, ha ofert concerts per tota Europa, pel Japó (1989), Cuba (1995), Sud-Àfrica (1999) i Brasil (2004), etc., en total han realitzat una trentena de gires internacionals. 

 

Com a cor professional, destinen part de les subvencions a encarregar noves composicions corals. Han encarregat 6 noves obres en els últims 3 anys. Vocal Art Ensemble i Jan Yngwe, el seu director, creuen en la tecnologia que ofereix el món contemporani per apropar la música a tothom. 

Jan Yngwe, director 

Jan Yngwe és el director del cor des de 1978. Format en direcció coral i orquestral a Londres, Salzburg i Siena, ha dirigit la Swedish Radio Symphony Orchestra, la Royal Philharmonic Orchestra, la Gothenburg Symphony Orchestra i la Malmö Symphony Orchestra, del seu país, d'entre altres.

 

Actualment és convidat a impartir cursos internacionals de direcció coral i com conferenciant. Jan Yngwe és també professor de l'Academy of Music and Drama de la Gothenburg University, on ensenya direcció coral,  orquestral i dirigeix el cor i l'orquestra de la mateixa institució. És també director del Musical College Chamber Choir, i compositor.

L'any 2004, va rebre un dels premis més importants de la música coral a Suècia, el Johannes Norr per la seva reconeguda carrera com a director. L'any 2015 va rebre el premi al millor director de l'any. Durant dècades ha inspirat i instruit diverses generacions d'actuals directors, músics i professors. Per a ell, l'objectiu de la seva feina és la d'aconseguir que la música pugui ser una eina perquè intèrprets i espectadors puguin aprofundir sobre la nostra existència. 

 

 

VOCAL ART ENSEMBLE

Fantasi över "Den blomstertid nu kommer" 

bottom of page