top of page

YOUTH CHOIR CANTEMUS

El cor jove “Cantemus” va ser fundat l’any 2007, vinculat a la House of Children Art “Curcubeu” i a l’institut “G. Meniuc” Chisinau de Moldàvia. El cor va ser fundat per Denis Ceausov, l’actual director, Valentina Zotova, mànager i Natalia Cotova, cantant i pianista. El cor està format per nens d’entre 11 i 22 anys que treballen tot tipus de repertori i participen en projectes molt diferents: compositors americans, europeus, repertorti del renaixement fins als nostres dies.

 

El cor ha participat en nombroses ocasions a la radio i a la televisió de Moldàvia. Ha realitzat concerts en prestigioses sales de Chisinau, han participat en diferents competicions internacionals on han obtingut molts premis: 58th European Music Festival for Young People (Neerpelt, Belgia 2010), 2n premi de la categoria de veus iguals fins a 25 anys amb el programa “Around the World in 80 minutes”. Al 29th International Youth Choir Festival, (Celje, Eslovènia 2011) guanyen el primer premi i una menció especial a la millor actuació d'una obra posterior al 1990 i el premi especial al millor director. Al 34th International May Choir Competition (Varna, Bulgària 2012) guanyen el segon premi i el premi especial també a la millor direcció. Al 47th International Festival of Choral Song (Miedzyzdroje, Polònia 2012 ) guanyen el primer premi de la categoria de cor mixt, cor masculí, cor femení i cor jove i el primer premi de la categoria de música sacra. També han estat guardonats amb el reconeixement de l'Association of Friends of MFPCh a Miedzyzdroje i amb el primer premi del festival. 

DENIS CEAUSOV, director

Denis Ceausov, està graduat per l'Academy of Music, Theater and Fine Arts de Moldàvia en Direcció Coral i obté el títol de màster en l'especialització de direcció d'orquestra i d'òpera. 

 

Des de l'any 2002 és lector a l'Academy of Music, Theater and Fine Arts de Moldàvia. Conjuntament amb la direcció de Cantemus, és també el segon director de la Moldavian National Symphony Orchestra de la Ràdio i la TV. Des de l'any 2012 col·labora amb el cor femení “Renaissance”, el Cor de Cambra Nacional de Moldàvia, l'Orquestra de cambra Nacional de Moldàvia, i Cor del Teatre Estatal de Saratov, Russia.

 

L'any 2011 rep el premi especial al millor director del 29th International Youth Choir Festival (Celje, Eslovènia) i el premi especial “Hope of the Competition” a la primera edició de l'International competition of Symphonic conducting (Chisinau, Moldàvia). L'any 2012 rep el premi especial a la millor direcció per l'actuació al 34 International May Choir Competition (Varna, Bulgària), i l'any 2013 és guardonat amb el premi especial al millor director del 52 International choir competition "Seghizzi" (Gorizia, Itàlia). 

Youth Choir Cantemus

Gavriil Musicescu - Dor, Dorule, Stancuta

bottom of page